Active Release Techniques

De eerste Active Release Techniques (ART) praktijk in Amsterdam, midden op de Zuidas. Gustav Physio specialiseert zich in het snel en effectief verhelpen van zowel chronische als acute klachten aan spieren en gewrichten.

Bij Gustav Physio maken wij gebruik van Active Release Techniques. Active Release Techniques is de gouden standaard op het gebied van behandelen. Met ART kun je het exacte weefsel dat de klachten veroorzaakt, lokaliseren en behandelen.

Active Release Techniques (ART)® is een revolutionaire behandeltechniek ontwikkeld door de Amerikaanse chiropracter P. Michael Leahy. Als chiropracter was hij ontevreden over de behandelresultaten door alleen gewrichten te manipuleren. Hij ontwikkelde een methode waarmee problemen in spier, band fascia of zenuwweefsel als verklevingen, littekenweefsel, verkortingen opgespoord worden.

Eenmaal gelokaliseerd worden deze verklevingen met speciale handvattingen gemobiliseerd waardoor volledige functies en kracht snel terugkeren en klachten blijvend verminderd.

ART helpt bij Hoofdpijn, rugpijn, carpal tunnel syndroom, shin splints, schouderpijn, sciatica, plantair fasciitis, knieproblemen, en tennis elleboog, chronische pijnklachten.