Pieter Faasse

Eigenaar & Fysiotherapeut

In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen visie ontwikkeld over gezondheid, training en behandeling.

‘ Zorg moet persoonlijk zijn en snel resultaat geven. Daarnaast moeten periodieke check-ups een prioriteit worden, om langer pijnvrij te blijven bewegen, sporten en leven. ‘

Dus geen jarenlange behandelplannen, maar snel van je klachten af. Ik geloof dat een opeenstapeling van eerdere blessures en de huidige lifestyle bijdragen aan het (her)ontwikkelen van nieuwe blessures. Oude of ‘slapende’ blessures die op het moment nog geen klachten geven, kunnen onder invloed van stress, vermoeidheid en (over)belasting weer opspelen.

Naast het behandelen van blessures, is een groot deel van mijn werk het voorkomen hiervan. Dus ook als je geen pijn ervaart, helpt mijn behandeling.

Preventieve zorg is DE manier om blessures te voorkomen en een fitte en gezonde lifestyle te leiden.

Ik behoor tot een selecte groep zorgverleners die in Nederland met Active Release Techniques werkt. Deze behandeltechniek wordt gebruikt om problemen in spieren, pezen, gewrichtsbanden en zenuwen snel en effectief te behandelen.

Sinds ik met Active Release Techniques werk, kan ik mijn klanten beter en sneller van hun klachten af helpen. Mijn klanten herstellen beter, zijn sneller pijnvrij en ervaren blijvend resultaat.

Naast mijn werk houd ik van koken (en eten!), fotografie en reizen.

Kwalificaties

Active Release Techniques Spine Level 2 (ART®), 2017, Florence
Active Release Techniques Full body Certification (upper, lower, spine) Level 1 (ART®), 2016, ART Europe
Bovenste Extremiteit, 2014, Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde (Cyriax®), Ede
BHS Fysiotherapie, 2012, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam